Een perfect en snel gerechtje voor bij de borrel. Dip de kwarteleitjes met krapperige korstje in de Hollandaise saus!
1 Verhit de olie in een diepe, solide pan. Meng het selderijzout, de zure room en hollandaisesaus. Kook de eitjes ½ minuut, laat ze dan schrikken en pel ze. Wentel ze door achtereenvolgens de bloem, het geklopte ei en het broodkruim.
2 Als de olie tot 180 ºC is verhit (laat een klein blokje brood in de olie vallen; dat moet zachtjes sissen, naar het oppervlak komen en goudbruin worden in 30 seconden of gebruik een keukenthermometer), voeg de eitjes voorzichtig toe en frituur ze in porties in ongeveer 1 minuut goudbruin en krokant.
3 Geef de op smaak gebrachte Hollandaisesaus erbij en bestrooi met het bieslook.
4 personen
• 400 ml plantaardige olie
• 2 tl selderijzout
• 1 el zure room
• 3 el hollandaisesaus
• 12 kwarteleitjes
• 3 el bloem
• 1 ei, geklopt
• 50 g broodkruim
• geknipt bieslook, voor erbij