Mounir Toub: “Als kind maakte mijn moeder vaak Spaans-Arabische tortilla, waar dit de Perzische variant van is. Mijn versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groenten. Hij is in no time tot het laatste puntje op, besaha!”
1. Hak de verse kruiden fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering.
2. Doe de doperwten in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
3. Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg het komijnzaad en de kaneel toe en flink wat zout en peper. Voeg de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden, yoghurt, cranberry’s en walnoten toe en meng goed.
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 12-15 minuten stollen.
5. Serveer de kuku sabzi met wat Turkse yoghurt en garneer met de sumak en bewaarde verse kruiden.
Tips
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Extra nodig