Falafel, dé vegetarische snack uit het midden-oosten. Oorspronkelijk van kikkererwten of tuinbonen maar deze doperwt variant is ook superlekker. Combineer je zelfgemaakte falafel met een van deze drie heerlijke dipsauzen.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.Doe alle falafel-ingrediënten, behalve de olie, met wat versgemalen peper en zout in een keukenmachine.
2. Maal alles tot een grove puree en doe die met een rubber spatel in een kom. Bestuif je handen met bloem en rol 18 gelijke balletjes van het mengsel. Leg die op een bakplaat en zet die in de koelkast.
3. Pel de avocado en haal de pit eruit. Doe het vruchtvlees in een blender en voeg de yoghurt plus een scheut olijfolie toe. Meng alles tot een dressing — zet apart.
4. Haal de falafels uit de koelkast en druppel er wat olie over. Bak ze in 15 minuten licht goudbruin.
5. Snijd de ijsbergsla en schep hem met de dressing om in een kom. Schrap de wortels en rasp ze grof. Wikkel de platbroden in alufolie en leg ze de laatste paar minuten naast de falafel in de oven.
6. Leg 3 falafelballetjes in het midden van elk platbrood, schep de salade, de geraspte wortel en wat extra dressing erop. Strooi wat van de pitten en zaden erover. Rol het platbrood op, vouw de zijkanten naar binnen en eet
Per portie 257 kcal, 7,3 g vetten (1,7 g verzadigd), 11,1 g eiwitten, 39,2 g koolhydraten, 4,7 g suikers
Voor meer falafel recepten kijk hier.