Dit is een van de makkelijkste dingen om te maken, maar zó lekker: geroosterde kikkererwten. We kiezen hier voor een kruidige variant, met allerlei specerijen die je maar lekker vindt. Je kunt dus eigenlijk van alles kiezen: chilipoeder, komijn, gerookt-paprikapoeder, piment… Ga maar los! Overheerlijk in een geroosterde-kikkererwtensalade met frisse ingrediënten als komkommer, tomaat én augurk
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en rooster ze ca. 30 min. in de oven.
2. Doe de geroosterde kikkererwten in een ruime schaal. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, bruine suiker en je favoriete specerijenmengsel, bijvoorbeeld ras el hanout (Marokkaans) of za’atar (mengsel van fijngemalen wilde oregano, sesamzaad en sumac). Hussel goed door elkaar en serveer.
Credits: Receptuur Jankees Roggeveen – Fotografie Willem Groeneveld
Gezonde snack