Krokante kip met prei & taleggio

Krokante kip met prei & taleggio

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de ui en de hele tenen knoflook in een bakblik waar de kipstukken net in passen. Druppel er olijfolie overheen en leg de drumsticks erop. Druppel hier nog meer olijfolie overheen, voeg de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.

Bak de kip in 50–60 minuten goudbruin in de oven. Het vlees moet loskomen van het bot.

Smelt de boter met wat olie in een grote pan en fruit hierin de plakjes knoflook goudbruin. Doe de prei erbij en smoor dit 15–20 minuten tot de prei zacht is. Roer de spinazie en crème fraîche erdoor.

Roer, zodra de spinazie is geslonken, de taleggio erdoor, voeg zout en peper toe en doe het deksel op de pan. Serveer de kip met de spinazie en ui.

4 personen

• 2 rode uien, in ringen

• olijfolie

• 4 drumsticks

• een paar takjes tijm

• klontje boter

• 6 teentjes knoflook, waarvan 3 in dunne plakjes

• 4 preien, in ringen van 1 cm

• 400 g babyspinazie

• 1 opgehoopte el crème fraîche

• 100 g taleggio, of een ander rond kaasje, in stukjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine