Kriel-aardappeltjes met waterkers

Kriel-aardappeltjes met waterkers

Aardappels worden vaak over het hoofd gezien, maar je kunt er met weinig moeite iets bijzonder van maken. Dit is beslist geen salade, en de waterkers slinkt een beetje door de hitte van de aardappels. Het is een goede combinatie van temperaturen en een prima bijgerecht bij gebraden lamsvlees, kip of vis.

Bereiding



1. Kook de aardappels gaar, snijd ze in dikke plakken en meng ze in een schaal met de boter, het citroensap en genoeg zout en peper.

2. Meng de crème fraîche met de knoflook en wat zout en peper. Doe de waterkers bij de aardappels (de blaadjes slinken een beetje, maar dat moet ook) en bestrooi er de radijsjes mee.

3. Schep er wat crème fraîche op en serveer er de rest in een kom bij.

Dit recept komt uit het boek ‘Simpel’ van Diana Henry (€24,99, Kosmos Uitgevers). 
 



 

Voor 8 personen als bijgerecht:

  •  1 kg krielaardappeltjes
  • 15 g boter
  • scheutje citroensap
  • zout en peper
  • 250 g halfvette crème fraîche (die heeft voor dit gerecht de goede dikte)
  • 1 kleine teen knoflook, fijngewreven
  • 75 g waterkers zonder grove stelen
  • 75 g radijsjes, in vliesdunne plakjes (liefst een combinatie van rood en purper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine