Koude sesambroccoli

Koude sesambroccoli

Bereiding

De combinatie van broccoli met lente-ui, sesam en sojasaus geven dit gerecht een oosterse touch. Heerlijk als bijgerecht.

1 Verwarm de oven voor op 190 ºC of zet de grill aan. Snijd de stelen van de broccoli, schil ze en snijd ze in plakjes. Verdeel de rest in kleine roosjes. Blancheer de plakjes en roosjes 4–5 minuten in een grote pan kokend water met wat zout; dompel ze dan even onder in koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze in een kom.

2 Rooster de sesamzaadjes een paar minuten in de oven of onder de grill, tot ze bruin zijn. Meng de zaadjes dan met de rest van de ingrediënten. Schenk dit mengsel over de broccoli en schep alles goed door elkaar.

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot gebruik: dek de kom af met folie en laat de broccoli voor het serveren op kamertemperatuur komen.

4–6 personen

• 650 g broccoli

• 1 el sesamzaad

• 1 el arachideolie

• 2 tl sesamolie

• 2 tl fijngehakte knoflook

• 1½ el lichte sojasaus

• 2 el fijngesneden lente-ui


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine