Koude kip met pittige szechuanese saus

Koude kip met pittige szechuanese saus

Wil je restjes kip opmaken, dan is dit een fijn recept. In China pocheren ze vaak een hele kip voor dit gerecht, liang ban ji (in het Nederlands noemen we het gewoon koude kip met pittige Szechuanese saus), maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt supergoed restjes kip of kalkoen opmaken. Geen kliekjes kip in de koelkast liggen? Je kunt het natuurlijk ook zoals de Chinezen doen en er speciaal kip voor maken. Of je kunt ook nog even je geduld bewaren en eerst voor deze kiprecepten gaan. Bewaar je de restjes daarvan…  

Bereiding



1. Snijd het kippenvlees in reepjes of stukjes en doe het in een diepe kom.

2. Snijd de lente-uitjes diagonaal in dunne ringetjes. Voeg een snuf zout toe en meng ze door de kip.

3. Rooster de sesamzaadjes in een droge wok of koekenpan; zet apart.

4. Meng alle sausingrediënten in een schaaltje. Schenk vlak voor het serveren de saus over de kip en hussel alles goed door elkaar. Schep het gerecht op een schaal en bestrooi met het sesamzaad.

Credits Recepten Fuchsia Dunlop

onderdeel van een rijsttafel voor 4–6 personen

  •  350 g gaar kippenvlees, afgekoeld
  • 3 lente-uitjes
  •  1 el sesamzaad pittige szechuanese saus
  • 2 el lichte sojasaus
  •  1½ tl chinkiang-azijn
  •  1½ tl witte basterdsuiker
  •  1 el kippenbouillon
  •  3–4 el chili-olie
  •  ¼–½ tl gemalen geroosterde szechuanpeper, naar smaak
  •  1 tl sesamolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine