Wij zijn gek op een oer-Hollandse pannenkoek met spek op zijn tijd, maar deze vispannenkoek uit Korea mag er ook wezen. Er zitten allerlei vissoorten in, denk aan coquilles, garnalen en pijlinktvis. Kun je een van deze soorten niet (vers) krijgen, dan kun je ook voor ander lekkers uit de zee gaan. Experimenteren kan altijd, als je maar goed proeft. Laat je ons weten als je een nieuwe, goddelijke variant op deze vispannenkoek hebt gevonden? We zijn benieuwd!
1. Rooster in een droge koekenpan op middelhoog vuur de sesam- zaadjes 1-2 minuten tot ze mooi gekleurd zijn. Houd ze zolang apart.
2. Meng voor de dipsaus de sojasaus, vissaus en suiker in een steel- pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en voeg dan het citroensap, de rijstazijn en eventueel 1 eetlepel water toe. Pers de knoflook, voeg hem toe samen met de rode peper en roer goed.
3. Doe de bloem in een grote kom. Meng er met een garde beetje bij beetje 250 ml koud water door. Voeg dan al roerend de eieren toe tot je een glad beslag hebt. Doe er als laatste nog wat zout bij.
4. Doe de coquilles, inktvis en garnalen bij het beslag en roer goed, zodat alle stukken vis ermee bedekt zijn (het totaal is genoeg voor 2 pannenkoeken).
5. Verhit wat van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de helft van de bosui, paprika en jalapeñopeper toe. Bak dit 1 minuut tot alles een beetje glazig en zacht is. Voeg dan de helft van het visbeslag toe en schud de pan rustig zodat je er zeker van bent dat je de pannenkoek later gemakkelijk uit de pan kunt halen.
6. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en bak de pannen- koek 4-6 minuten – kijk af en toe, draai de pannenkoek om zodra het beslag is gestold en bak deze kant 1 minuut. Neem hem uit de pan en houd de pannenkoek warm in de oven (60 °C) of onder alufolie terwijl je de volgende pannenkoek bakt.
7. Snijd de pannenkoek in punten en serveer met wat koriander, rode peper, de extra jalapeñopeper, het sesamzaad en de dipsaus.
Tip Volg Bart op Instagram of YouTube (@BartsFishTales), daar deelt hij nog veel meer inspiratie om te koken met vis!
Credits: Recepten: Bart van olphen. Fotografie: Davis Loftus. Styling: Inge Tichelaar.