Kool-aardappelsoep met pancetta

Kool-aardappelsoep met pancetta

Wat is er lekkerder dan je opwarmen aan een stevige soep? Serveer ‘m met wat boerenbrood.

Bereiding



1 Bak de pancetta en ui in wat olie in een grote pan in 5 minuten goudbruin; voeg de knoflook voor de laatste minuut toe.

2 Voeg de aardappel, rozemarijn en bouillon toe. Laat afgedekt 25 minuten zachtjes koken, voeg de kool toe en verhit de soep nog eens 8–10 minuten.

3 Laat nog 10 minuten staan – de kool moet zacht worden. Bestrooi met parmezaan.

4 personen

• 2 el olijfolie, plus extra

• 150 g pancetta, in blokjes

• 1 grote ui, gesnipperd

• 4 tenen knoflook, gehakt

• 2 grote vastkokende aardappels, in blokjes

• wat takjes rozemarijn

• 1,25 l kippen- of groentebouillon

• ½ savooiekool (kern verwijderd), gesneden

• geraspte parmezaan


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine