Wat is er lekkerder dan je opwarmen aan een stevige soep? Serveer ‘m met wat boerenbrood.
1 Bak de pancetta en ui in wat olie in een grote pan in 5 minuten goudbruin; voeg de knoflook voor de laatste minuut toe.
2 Voeg de aardappel, rozemarijn en bouillon toe. Laat afgedekt 25 minuten zachtjes koken, voeg de kool toe en verhit de soep nog eens 8–10 minuten.
3 Laat nog 10 minuten staan – de kool moet zacht worden. Bestrooi met parmezaan.
4 personen
• 2 el olijfolie, plus extra
• 150 g pancetta, in blokjes
• 1 grote ui, gesnipperd
• 4 tenen knoflook, gehakt
• 2 grote vastkokende aardappels, in blokjes
• wat takjes rozemarijn
• 1,25 l kippen- of groentebouillon
• ½ savooiekool (kern verwijderd), gesneden
• geraspte parmezaan