komkommer-gincocktail

komkommer-gincocktail

Zei er iemand zomer? Geef je gin cocktail een frisse twist door koriander en rozenblaadjes eraan toe te voegen. Dit is een echte showstopper om eens te proberen!

Bereiding



1 Doe voor het zoutige rozenwater de rozenblaadjes, suiker en het zout in een vijzel en stamp ze fijn. Doe het mengsel over in een ondiepe kom en houd zolang apart.

2 Pureer de komkommer samen met de koriander en het appelsap in een blender en giet het mengsel dan door een zeef, zodat je het sap overhoudt.

3 Schenk de 3 eetlepels rozenwater in een ondiepe kom, doop de rand van 2 longdrinkglazen erin en doop die daarna in de zoutige rozensuiker voor een mooi sierrandje ‒ herhaal eventueel als het de eerste keer niet voldoende aan de rand blijft plakken.

 

2 personen

• ½ komkommer, in stukjes

• 1 takje koriander

• 200 ml appelsap

• 3 el rozenwater 

• 4 handenvol ijsblokjes, voor erbij

• 75 ml gin



Zoutige rozensuiker

• 1 el eetbare gedroogde rozenblaadjes 

• 4 el fijne kristalsuiker

• 1 tl zeezout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine