Zei er iemand zomer? Geef je gin cocktail een frisse twist door koriander en rozenblaadjes eraan toe te voegen. Dit is een echte showstopper om eens te proberen!
1 Doe voor het zoutige rozenwater de rozenblaadjes, suiker en het zout in een vijzel en stamp ze fijn. Doe het mengsel over in een ondiepe kom en houd zolang apart.
2 Pureer de komkommer samen met de koriander en het appelsap in een blender en giet het mengsel dan door een zeef, zodat je het sap overhoudt.
3 Schenk de 3 eetlepels rozenwater in een ondiepe kom, doop de rand van 2 longdrinkglazen erin en doop die daarna in de zoutige rozensuiker voor een mooi sierrandje ‒ herhaal eventueel als het de eerste keer niet voldoende aan de rand blijft plakken.
2 personen
• ½ komkommer, in stukjes
• 1 takje koriander
• 200 ml appelsap
• 3 el rozenwater
• 4 handenvol ijsblokjes, voor erbij
• 75 ml gin
Zoutige rozensuiker
• 1 el eetbare gedroogde rozenblaadjes
• 4 el fijne kristalsuiker
• 1 tl zeezout