Komkommer-gembersalade

Komkommer-gembersalade

Duik de Aziatische keuken in met deze salade! Alle smaken worden vertegenwoordigd in dit gerecht: zoet, zuur, zout en bitter. Smullen!

Bereiding

1. Doe de ui met de mirin en de azijn in een kom en hussel alles door elkaar. Marineer 15 min.

2. Snijd de komkommer in plakjes van ½ cm.

3. Meng de knoflook, gember en sesamolie door de uiringen en roer het mengsel dan door de komkommer. Bestrooi de salade met het sesamzaad.

 

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals broccoli, sesamzaad of doperwten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

 

Voor 4 personen

  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook, geperst
  • stukje gember van 2,5 cm, geraspt
  • 1–2 el geroosterdesesamolie
  • 2 el sesamzaad, geroosterd

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine