Het recept van deze kokosrijst met kidneybonen komt uit Costa Rica, en daar weten ze wel hoe ze met kokos moeten koken! Je combineert de smaakvolle kidneybonen met smeeuige rijst.
1 Spoel de kidneybonen af en laat ze een nachtje weken in koud water.
2 Laat de bonen uitlekken en doe ze in een grote pan met 2 liter water, samen met de tijm, knoflook, lente-uitjes, pimentbessen en het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken, of tot ze gaar zijn.
3 Doe de bonen over in een schone pan met 600 ml van de vloeistof. Voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst toe en kook die 15–20 minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen.
8 personen
• 300 g gedroogde kidneybonen
• 1 bosje tijm
• 2 tenen knoflook, geperst
• 2 lente-uitjes, gekneusd
• 6 pimentbessen
• 1 kaneelstokje
• 1 blikje kokosmelk à 400 ml (light)
• 325 g basmatirijst