Koffie-cacao smoothie

Koffie-cacao smoothie

Ellen: ‘Bij ons thuis staat het koffiezetapparaat de hele dag aan. Waar Kel graag een sterke ristretto drinkt, kies ik vrijwel altijd voor een cappuccino. Deze smoothie zorgt voor een energiek begin van je dag.’ Kelving: ‘Een ristretto is noodzakelijk voor een vliegende start van mijn dag. Ellen is vergeten te vertellen wíe de barista in huis is. Vreemd, want voor de dagelijkse latte art zou je toch iets meer waardering verwachten.’

Bereiding

Voor haar
1. Doe de haverdrink samen met de koffie, banaan, medjouldadels en het cacaopoeder in de blender en mix tot een gladde smoothie.

2. Schenk in een glas en top af met de geschaafde pure chocolade, het geraspte kokos en eventueel de gehakte hazelnoten. Rietje erin en slurpen maar!

Voor hem
1. Doe de volle melk samen met de espresso, banaan, karamelsiroop en notenpasta in de blender en mix tot een gladde smoothie.

2.  Schep de smoothie in een glas en top af met de opgeklopte slagroom. Besprenkel met wat extra notenpasta, steek een Oreo in de room (of verkruimel hem) en bestrooi eventueel met de gehakte hazelnoten.

 

Voor haar

  • 80 ml haverdrink
  • 100 ml koffie, afgekoeld
  • 1 banaan, bevroren
  • 2 medjoul dadels, ontpit
  • ½ el cacaopoeder
  • 1 tl geschaafde pure chocolade
  • ½ tl geraspte kokos
  • 1 tl gehakte hazelnoten (optioneel)

Voor hem

  • 60 ml volle melk
  • 80 ml sterke espresso, afgekoeld
  • ½ banaan, bevroren
  • ½ el karamelsiroop
  • 1 el vloeibare notenpasta, plus extra om te garneren
  • 50 ml opgeklopte slagroom
  • 1 Oreo-koekje
  • 1 tl gehakte hazelnoten (optioneel)

Tool

  • blender

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek