Knolselderij-puree

Knolselderij-puree

Deze simpele puree met paddenstoelen is een heerlijk bijgerecht. Combineer ’m bijvoorbeeld met boterzacht runderstoofvlees en een portie knapperige groenten.

Bereiding

1. Verwijder het groen en de schil van de knolselderij en snijd de knol in blokjes van ongeveer 1 cm. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Pel de knoflook en hak hem fijn.

2. Zet een steelpan met dikke bodem op middelhoog tot hoog vuur, voeg een scheut olijfolie toe en doe de blokjes knolselderij erin. Voeg de blaadjes tijm en gehakte knoflook toe plus wat zout en peper naar smaak. Roer om de blokjes knolselderij met de smaakmakers te bedekken en bak ze 5 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.

3. Draai het vuur lager en voeg 3-4 eetlepels kokend water toe. Doe het deksel op de pan en kook de knolselderij in 25 minuten gaar – voeg kokend water toe als de selderij droogkookt.

4. Draai het vuur uit als de groente gaar is en stamp de blokjes knolselderij tot een grove puree – of doe ze in een blender voor een zijdezachte puree. Breng op smaak met zout en peper en roer de boter erdoor. Verdeel de gebakken paddenstoelen erover, bestrooi met wat geraspte parmezaan en serveer meteen.

Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen. Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.

Voor 4 personen:

  • 1 knolselderij
  • 1 flinke handvol verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie, om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 200 g gebakken paddenstoelen, voor erbij
  • parmezaan, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine