Deze knapperige wortelpita’s zijn niet alleen leuk om met je kids te maken, ze zullen er ook nog eens gigantisch van smullen.
1 Verwarm de oven voor op 130 ºC. Laat de kinderen de blaadjes van de takjes koriander plukken. Hak ze fijn en doe ze in een slakom (gooi de steeltjes weg).
2 Rooster het sesam- en maanzaad 3–4 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, al omscheppend. Voeg ze toe aan de korianderblaadjes.
3 Laat de kinderen de wortels schrappen en rasp ze dan grof met een blokrasp op een snijplank. Doe ook de geraspte wortels in de kom.
4 Leg de pita’s op een bakplaat en schuif ze in de oven. Laat ze in een paar minuten warm worden.
5 Rasp de schil van de sinaasappel fijn boven een mengkom. De kinderen kunnen de sinaasappel en 1½ citroen boven de kom uitknijpen, waarbij ze met hun handen de pitjes opvangen.
6 Voeg de olijfolie en een snufje zout en peper toe, en mix alles met een vork door elkaar. Vraag de kinderen de dressing in de slakom te schenken en alles met schone handen door elkaar te husselen. Proef en voeg zo nodig nog wat citroensap toe.
7 Laat de pitabroodjes afkoelen en snijd ze dan horizontaal open. Laat iedereen zijn eigen pita met de wortelsalade plus wat mayo of yoghurt vullen.