Knapperige eieren uit de wok

Knapperige eieren uit de wok

Bereiding

Dit knapperige gerecht met ei eet je als voorgerecht of als hoofdgerecht. De chilipepertjes en oestersaus geven het ei een echte pittige smaak. Serveer met een frisse komkommersalade. 

1 Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Als-ie lichtjes begint te bruisen, breek je de eieren een voor een boven een kopje en giet je ze voorzichtig in de olie. Frituur ze 1 min. of tot ze onderop gestold zijn, en lekker krokant; de eidooiers moeten nog een beetje vloeibaar zijn.

2 Leg de eieren met een schuimspaan op keukenpapier, laat ze uitlekken en schep ze op een schaal. Besprenkel ze met de oestersaus en bestrooi ze met witte peper, lente-uitjes en chilipeper. Druppel de sojasaus erover en eindig met het sesamzaad. Serveer meteen.


Per portie 319 kcal, 26,3 g vet (5 g verzadigd), 16,5 g eiwit, 3,2 g koolhydraten, 1,2 g suikers

4 personen (voorgerecht) of 2 personen (hoofdgerecht)
• 1 liter slaolie
• 4 eieren
• 1 el oestersaus
• snuf witte peper
• 6 lente-uitjes, fijngesneden
• 1–2 rode rawits (scherpe chilipepertjes), fijngesneden
• scheutje donkere zoutarme sojasaus
• 1 el sesamzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine