Presentatie kan een hoop doen, vooral in deze leeftijdscategorie van peuters tussen 2 en 4 jaar. In onze haast tijdens de avondspits vergeten we dat vaak. Dit gerecht is een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Door dit kippetje in een ‘snoeppapiertje’ te verpakken, wordt het vanzelf een feestje. Ook de groentjes laten we knapperig en knallen van kleur door ze maar heel kort te koken en daarna onder stromend koud water te zetten.
1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Was de groenten en halveer de cherrytomaten. Snijd de courgette in kleine blokjes en dop de boontjes. Zet 2 pannen op het vuur, kook in de ene de rijst volgens de instructies op de verpakking en voeg aan de andere het bouillonblokje toe.
2. Snijd de kip in 2 gelijke (langwerpige) stukken, smelt wat kokosolie in de pan en bak de kippetjes heel kort aan zodat ze een beetje bruin zijn aan de buitenkant en van binnen nog behoorlijk rauw blijven. Leg ze vervolgens beide op een eigen stukje aluminiumfolie, voeg er een lepel ricotta aan toe, 3 gehalveerde cherrytomaatjes, een beetje olijfolie en een beetje bieslook. Vouw de folies dicht in toffeevorm (zie foto) en stop ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Doe de boontjes en doperwtjes in de pan met kokend water. Let op! Laat ze maximaal 5 minuten koken. Spoel ze af met ijskoud water zodat ze hun mooie groene kleur behouden en lekker knapperig blijven. Doe wat kokosolie in een wok en bak de courgette licht aan, doe in de laatste minuut de rest van de groenten erbij. Leg de kippetjes nog in toffeefolie op het bord met daarbij een bakje ronde rijst en een bakje groene groentjes. Laat ze zelf de toffee openmaken (let op, de inhoud is heet).
Varieer zowel met de groentjes (kies bijvoorbeeld ook eens voor tuinboontjes, groene asperges en groene paprikareepjes) als met de rijst. Wij kiezen hier voor ronde rijst omdat deze relatief veel vezels bevat en door zijn vorm extra veel vocht op kan nemen. Zilvervliesrijst is ook een goed alternatief.