Deze lauwwarme (en snelle) maaltijdsalade met gegrilde kip is fantastisch als lunch. Serveer er citroen bij voor een frisse touch.
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rangschik de schijfjes citroen in een dubbele laag in het midden van een braadslee en leg de kip erop – zorg ervoor dat alle citroen bedekt wordt. Wrijf het vel van de kip in met zout en peper en sprenkel er olijfolie over.
2 Braad de kip 15 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 180 ºC en braad de kip nog 60 minuten, of tot er helder sap uit loopt als je met een metalen pen in het dikste deel van de dij steekt. Laat de kip 10 minuten rusten.
3 Trek het vlees van de kip en meng het met de schijfjes citroen, linzen en slabladeren.
4 Meng de dressingingrediënten en sprenkel die vlak voor het serveren over de salade.
Per portie 676 kcal, 55,2 g eiwit, 5,4 g koolhydraten, 47,3 g vet (12,7 g verzadigd), 2,2 g suikers
6 personen
• 1 biologische kip van ca. 1,4 kg
• 1 citroen, in dunne schijfjes
• olijfolie
• 150 g gekookte linzen
• 4 handenvol jonge snijbiet of andere jonge slablaadjes
Kappertjesdressing
• 3 el kappertjes
• sap van ½ citroen
• 3 el olijfolie
• 3 el dikke Griekse yoghurt