Kipsalade met ansjovisdressing

Kipsalade met ansjovisdressing

Deze caesarsalade maak je met een homemade dressing – en dat proef je! Liefhebbers van ei voegen een gekookt exemplaar toe aan deze salade. Maar ook zonder is ‘ie goddelijk. 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Verhit 1 el van de olie in een pan op middelhoog vuur en braad de kipfilets met het vel naar beneden aan, tot ze goudbruin zijn. Doe ze over in een braadslee, strooi er wat geraspte citroenschil over en schuif de braadslee in de oven. Bak de kipfilets in 12 minuten net gaar. Dek ze af en wacht nog 5 minuten – de resthitte zorgt ervoor dat ze door en door gaar worden.

3. Verdeel de blokjes brood over een bakplaat, druppel de rest van de olie erover en bestrooi ze met versgemalen zout en peper. Bak ze 10–12 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

4. Gril ondertussen het ontbijtspek krokant.

5. Meng alle dressingingrediënten met het citroensap in een kom.

6. Scheur de sla boven een schaal en druppel de helft van de dressing erover. Snijd de kip en het ontbijtspek en rangschik ze op de sla, samen met de croutons en ansjovis. Druppel de rest van de dressing erover en serveer.

4 PERSONEN

• 3 el olijfolie

• 4 kipfilets, met vel

• geraspte schil en sap van 1 citroen

• ½ ciabatta, in kleine blokjes

• 8 plakjes ontbijtspek

• 1 kropje bindsla

• 8 ansjovisfilets, gehalveerd



Dressing

• 2 el yoghurt

• 2 ansjovisfilets, gesneden

• 2 el geraspte parmezaan

• 1 teen knoflook, geperst

• scheutje worcestersaus

• 4 el olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine