Je kent misschien de kant-en-klare kipsalades uit de supermarkt wel, maar nu kun je hem ook helemaal zelf maken. En of dat moeilijk is? Zeker niet, lekkerder wel! Met nog geen tien ingrediënten en smaakmakers – inclusief peper en zout – heb je in ongeveer een halfuurtje deze saladetopper op tafel. Of wat zeggen we: op je brood natuurlijk! En wat overblijft kunt je gewoon voor komende week in de koelkast bewaren, dan wordt-ie zelfs nog lekkerder.
1. Kook de kipfilet gedurende 20 à 25 minuten. Je kunt er eventueel een bouillonblokje
aan toevoegen voor wat extra smaak.
2. Pluk de kip in kleine stukjes.
3. Snijd de selderij en de ui fijn. Rasp de wortels.
4. Doe de overige ingrediënten in een kom en schep alles goed door elkaar.
5. Zet de kipsalade afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. De salade is klaar voor gebruik.
Voor ongeveer 450 gram salade