Kippensoep met noedels

Kippensoep met noedels

Wat een lekker soepje! Maak ‘m een dag van te voren, dan smaakt hij nog beter!

Bereiding



1 Schenk de kippenbouillon in een steelpan en voeg het laurierblaadje, de peperkorrels, steranijs, chilipeper en blokjes aardappel toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.

2 Voeg de noedels, stukjes kip en boerenkool toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem dan nog eens 10 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn. Voeg de uienringen 5 minuten toe voor het einde van de kooktijd toe. 

3 Schenk de soep in een schaal en strooi het bieslook erover. Snijd het brood en bestrijk de sneden met mosterd – of serveer de mosterd erbij.

Per portie 767 kcal, 13,6 g vet (3,5 g verzadigd), 52,1 g eiwit, 103,8 g koolhydraten, 12 g suikers

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

 

• 300 ml verse kippenbouillon

• 1 laurierblaadje

• 6 zwarte peperkorrels

• ½ steranijs

• 1 gedroogde chilipeper

• 1 kleine vastkokende aardappel, in blokjes van 1 cm

• 50 g hokkiennoedels

• 80 g gebraden kip, vel verwijderd, vlees in stukjes gescheurd

• handje boerenkool, gescheurd

• ½ rode ui, in ringen

• wat sprietjes bieslook, geknipt

• ciabatta of roggebrood en mosterd, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine