Kippendij-spiesjes tandoori

Kippendij-spiesjes tandoori

Spiesjes, spiesjes, spiesjes, we gaan vandaag voor kippendijspiesjes! Lekker van de BBQ maar ook vanuit de grillpan is het een lekker stokje met kip. Marineer de spiesjes wel eerst minimaal 2 uur en maximaal 6 uur en je bent ready to grill. Geniet ervan!

Bereiding

1. Meng yoghurt, knoflook, gember, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma en cayennepeper en marineer hier minimaal 2 en maximaal 6 uur de stukjes kip in.

2. Laat de kipstukjes 5 minuten uitlekken op een rooster en rijg ze aan spiesjes.

3. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte.

4. Gril de spiesjes rondom krokant en gaar. Let op dat het niet te hard gaat (kerntemperatuur 75 °C).

Voor 6 spiesjes

Voorbereiding: 10 minuten; Marineren: 2-6 uur; Afmaken: 15 minuten

Temperatuur: 200 graden/medium

Vuur: indirect, dus met platesetter en opvangbak

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 tl gember, geraspt
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl kurkuma (kunjit)
  • ½ tl cayennepeper
  • 500 g kippendij, zonder vel, in blokjes van 2×2 cm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek