Spiesjes, spiesjes, spiesjes, we gaan vandaag voor kippendijspiesjes! Lekker van de BBQ maar ook vanuit de grillpan is het een lekker stokje met kip. Marineer de spiesjes wel eerst minimaal 2 uur en maximaal 6 uur en je bent ready to grill. Geniet ervan!
1. Meng yoghurt, knoflook, gember, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma en cayennepeper en marineer hier minimaal 2 en maximaal 6 uur de stukjes kip in.
2. Laat de kipstukjes 5 minuten uitlekken op een rooster en rijg ze aan spiesjes.
3. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte.
4. Gril de spiesjes rondom krokant en gaar. Let op dat het niet te hard gaat (kerntemperatuur 75 °C).
Voor 6 spiesjes
Voorbereiding: 10 minuten; Marineren: 2-6 uur; Afmaken: 15 minuten
Temperatuur: 200 graden/medium
Vuur: indirect, dus met platesetter en opvangbak