Kipkebabs met peper en munt

Kipkebabs met peper en munt

Kipkebabs met peper en munt, klinkt dat niet als een feestje an sich? Er is geen thuiskok die ze niet kan maken, want met het grootste gemak draai je dit recept in elkaar. De peper die voor pit zorgt en de munt voor wat frisheid, en samen maken ze van dit gerecht een waanzinnig geheel. Gaat dat proeven, gaat dat proeven! Morgen weer kipkebabs met peper en munt? We snappen het…

Bereiding

1. Maal de helft van de munt met olijfolie, tijm, chili, tomatenpuree en paprika fijn tot een marinade in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.

2. Meng het kippendijvlees met de marinade en laat 3 uur marineren.

3. Haal het kippendijvlees uit de marinade, laat uitlekken en rijg aan roestvrijstalen satépennen tot kebabs.

4. Gril de kebabs rondom in een kwartier krokant en gaar.

5. Serveer met het restant van de munt en met de crème fraîche.

* Crème fraîche met bosui en bieslook, meng 250 ml crème fraîche met 100 ml Japanse mayonaise, 3 gesneden bosuitjes, 12 stengels gesneden bieslook, 1 teen geperste knoflook en laat een uur staan. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een druppie citroensap.

Voor 6 personen

Voorbereiding: 15 minuten; Marineren: 3 uur; Afmaken: 30 minuten

Temperatuur: 180 graden; Vuur: indirect

  • 6 takjes munt, alleen de blaadjes, gesneden
  • 200 ml olijfolie
  • 3 takjes tijm, gerist, gesneden
  • 1 el chilivlokken
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g paprika op olie (biologisch)
  • 1 kilo kippendijfilet, in blokjes
  • zout en grof gemalen peper
  • crème fraîche met bosui en bieslook*

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek