Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng alle ingrediënten (behalve kip, olie, azijn en salade) in een kom met een flinke snuf zout en peper.
Zet een braadslede of ovenvaste braadpan op hoog vuur en braad de kipkarbonades met het vel naar beneden, tot na 2–3 minuten het vel knapperig wordt. Neem ze uit de pan en doe ze bij de ingrediënten in de kom.
Sprenkel er olijfolie en balsamicoazijn over. Schep alles door elkaar en doe over in de braadslede; druppel er wat kippenvet overheen. Zorg dat de kip met het vel naar boven ligt.
Bak 1 uur, tot de kip goudbruin en gaar is en de overige ingrediënten zacht en geschrompeld zijn.
Dek de braadslede halverwege de baktijd af, als de balsamicoazijn donker wordt en karamelliseert.
Serveer meteen en geef er de salade bij.
4 personen
• 500 g trostomaten in diverse maten
• 200 g babycourgettes, in lengte
doorgesneden
• 150 g knapperig
zuurdesembrood, in stukjes
• blaadjes van 1 bosje tijm
• 75 g zure kersen (morellen)
• 8 kipkarbonades, met bot en vel
• olijfolie
• 4–5 el balsamicoazijn
• groene salade