Kip uit de oven, wat is er lekkerder en makkelijker dan dat? Voeg aan dit eenvoudige gerecht aardappeltjes toe en serveer met spinazie en wat partjes citroen. O ja en vergeet de mayo niet! Eet smakelijk.
1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd 4 grote aardappels in partjes en schep ze in een braadslee om met wat olijfolie, zout en peper, 6 grote ongepelde, geplette tenen knoflook, 1 citroen in vieren, een bosje basilicum, 2 kippendijen en 2 drumsticks.
2 Bak ze 45 minuten of tot de kip gaar is. Was enkele handenvol spinazie en voeg ze (nog nat) toe; laat ze enkele minuten slinken in de pan. Serveer bedruppeld met wat extra vergine olijfolie en knijp de meegebakken partjes citroen erover uit.
2 personen
– 4 grote aardappels
– 6 tenen knoflook
– 1 citroen
– bosje basilicum
– 2 kippendijen
– 2 drumsticks
– spinazie
– olijfolie (gewone en extra vergine)