Dit traditioneel Pakistaanse recept wordt eigenlijk grotendeels klaargemaakt in een tandoor oven. Wij geven je het recept om het thuis in eigen keuken te bereiden!
1 Meng de rode peper, knoflook en gember met alle kruiden en specerijen plus het citroensap tot een marinade. Schep de kipblokjes erdoor en laat 4 uur in de koelkast staan. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.
2 Doe alle ingrediënten voor het naanbrood in een mengkom en kneed het met de hand of een mixer met deeghaken tot een stevig samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit op een stuk bakpapier, zodat het niet blijft plakken aan het werkvlak.
3 Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk elk stuk deeg met wat olijfolie. Bak de plakjes deeg in porties met de olie kant naar beneden 3 minuten. Bestrijk de andere kant ook met wat olie en draai het naanbrood om. Bak nog 3 minuten en haal uit de pan. Herhaal tot alle plakjes gebakken zijn. Ze zijn nu klaar om gevuld te worden.
4 Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de kip gaar. In de zomer kan dit aan een spies op de barbecue.
5 Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom. Schep de kip in het naanbrood en serveer met een flinke lepel yoghurtsaus.
Tip Gedroogde fenegriekbladeren en tandoorikruiden koop je op pit-pit.com of in de buitenlandse supermarkt.
Voor 8 personen
1 rode peper, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
stukje gember (à 3 cm), fijngehakt
½ el komijnpoeder
½ el korianderpoeder
2 el fijngehakte verse koriander
¼ el gedroogde fenegriekbladeren (zie tip)
½ el tandoorikruiden (zie tip)
½ el zout
100 ml vers citroensap
1 kg kipfilet, in blokjes
Naanbrood
500 g bloem
150 ml water
150 ml melk
½ el zout
½ el suiker
2 g gist
10 ml plantaardige olie, plus extra
Yoghurtsaus
500 ml volle yoghurt
2 el fijngehakte verse koriander
½ groene peper, fijngesneden
2 el fijngehakte verse munt
2 el vers citroensap