Samtimbocca is de Italiaanse naam voor schnitzel met een vulling. In dit recept vullen we een kipfilet met ontbijtspek en verse salie.
1. Leg een lange dubbele strook plasticfolie op een snijplank. Leg de kipfilets erop met het vel omhoog. Maak het vel van elke filet deels los en schuif 3 salieblaadjes eronder. Keer de filet en leg 3 salieblaadjes op de andere kant. Leg daarop 4 halve plakjes spek.
2. Bedek de kip met een dubbele laag plasticfolie. Sla met een deegroller tot de kipfilets minder dan 1 cm dik zijn.
3. Verwijder de folie. Bestrooi de velkant van de kip met zout en de spekkant met peper. Rooster de filets 2 minuten op de velkant en dan 2 minuten op de spekkant, tot ze gaar zijn. Serveer direct met limoenschijfjes en tomaten of groenten naar keus.
Per serving: 363 kcals, 23.4g vet (7.3g verzadigd), 0.4g kh, 37.8g eiwit, 0g suiker