De pruimen in deze simpele, maar superlekkere schotel zorgen voor een heerlijk kleverige, zoete saus. Met een ‘Dutch oven’ of een zware pan op het vuur wordt dit gerecht nog lekkerder dan uit de oven thuis.
1 Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en leg ze in een schaal. Plet de tenen knoflook en hak ze grof. Meng met de wijnazijn, olijfolie, pruimen, kappertjes en het vocht uit het potje, de laurierblaadjes, oregano en olijven. Schenk de marinade over de kip en schep om. Dek de schaal af en laat een nacht gekoeld marineren.
2 Doe de kipstukken in een zware pan met vuurvaste deksel en bak ze boven de hete kolen in 1 uur gaar. Schep de ingrediënten regelmatig om. Serveer met gekookte bulgur of knapperig brood.
Tip Je kunt deze schotel ook thuis in de oven maken. Verwarm hem dan voor op 180 °C en bak de kip afgedekt in 1 uur gaar.
6 personen
• 6 kippenbouten
• 12 tenen knoflook
• 60 ml wittewijnazijn
• 125 ml olijfolie
• 150 g pruimen zonder pit
• 100 g kappertjes met vocht
• 6 laurierblaadjes
• 4 el gedroogde oregano
• 100 g groene olijven zonder pit
• 4 el bruine suiker
• 125 ml witte wijn