Kip met harissa uit de oven

Kip met harissa uit de oven

Kruiden vormen de basis van elk gerecht en zorgen er vaak voor dat je wat minder zout kunt gebruiken – en dat is beter voor iedereen. Daarnaast zitten ze barstensvol belangrijke voedingsstoffen, en daar zijn we natuurlijk dol op!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en scheur ze in grove stukken. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes van elkaar en strooi de ui en paprika samen in een braadslede van 30 x 40 cm.

2. Snijd de kip met een vlijmscherp mes langs de ruggengraat door, klap hem open en maak een paar sneetjes in beide poten. Leg de kip met de harissa, een klein snufje zeezout en zwarte peper en een scheutje rodewijnazijn bij de groenten in de braadslee, schep alles goed om en wrijf de kip in met het harissamengsel.

3. Leg de kip opengeklapt – met het vel naar boven – op de groenten en zet hem 50 minuten in de oven, of tot-ie goudbruin, krokant en gaar is. Strooi de muntblaadjes erover en serveer meteen.

 

Dit recept komt uit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).

Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!

 

Voor 4 personen

  • 4 verschillend gekleurde paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1 hele kip (à 1,2 kg)
  • 4 volle tl rozenharissa
  • 4 takjes verse munt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek