1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de kip, eventueel in porties, rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
2 Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie. Voeg wortel, bleekselderij en uisnippers toe en bak ze 5 minuten tot de uisnippers glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de wijn toe en laat die voor de helft inkoken.
3 Doe de stukken kip terug in de pan, met de tijm, laurierblaadjes en bouillon. Laat afgedekt 40-50 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip van het bot loslaat. Schep de kip en groenten in een schaal en houd ze warm. Zeef de kookvloeistof boven een steelpan.
4 Klop de bloem en boter door elkaar, voeg al kloppend toe aan de kookvloeistof en zet de pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen. Voeg het citroensap en zout en peper naar smaak toe.
5 Meng de room met de eidooiers en klop het mengsel door de saus. Roer de dragon erdoor, schenk de saus over de kip en serveer.
Per portie 1256 kcal, 95,1 g vet (35,5 g verzadigd), 76,4 g eiwit, 20,5 g koolhydraten, 7,8 g suikers
Fotografie Maja Smend