1 Wentel de stukken kip door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan met dikke bodem.Bak de stukken kip, zo nodig in porties, rondom bruin. Doe ze over in een vergiet en houd ze apart.
2 Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie. Voeg de sjalotsnippers en knoflook toe en bak ze al roerend 3–5 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudgeel zijn. Voeg de morieljes toe
en bak ze 3 minuten mee. De morieljes geven vocht af; als dat is verdampt, voeg je de wijn toe. Laat de wijn voor de helft inkoken. Doe dan de stukken kip terug in de pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en schep zo nodig schuim van het oppervlak. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat 30–40 minuten zachtjes koken.
3 Als de kip gaar is, schep je ‘m met de morieljes en de sjalotsnippers in een schaal. Zeef de kookvloeistof boven een pan en breng snel aan de kook. Laat 4–5 minuten bubbelen, roer de
room erdoor en neem van het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep over de kip, bestrooi met peterselie en serveer met romige puree en een groene salade.
Per portie 873 kcal, 59,4 g vet (18,2 g verzadigd), 67,2 g eiwit, 11,6 g koolhydraten, 2,5 g suikers
Fotografie: Maja Smend