1. Meng de bloem met zout, peper en de piment d’espelette. Wentel de hele kip of de stukken door de gekruide bloem.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote, hoge pan en bak de stukken kip rondom goudbruin. Zet apart.
3. Veeg de pan schoon, verhit de rest van de olie en fruit de uiringen op een laag vuur in zo’n 3 minuten zacht. Voeg knoflook en paprika toe en bak ze 5 minuten mee, tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en laat deze bijna volledig inkoken, roer dan de stukjes tomaat er door.
4. Doe de kip terug in de pan. Voeg de bouillon, tijm en laurierblaadjes toe, en laat afgedekt 45 minuten zachtjes koken. Voeg citroensap en peterselie toe, proef en voeg naar smaak nog wat piment d’espelette en zout toe.
Per portie 989 kcal, 62,6 g vet (15,6 g verzadigd), 76 g eiwit, 25,4 g koolhydraten, 16,4 g suikers
Fotografie Maja Smend
4–6 personen