Kikkererwten-pannenkoeken

Kikkererwten-pannenkoeken

Deze pannenkoeken zijn ontzettend lekker en je hebt maar een paar ingrediënten nodig om ze te maken. Kikkererwtenmeel is niet alleen makkelijk om mee te werken, het is ook glutenvrij en rijk aan vezels en eiwitten. Deze pannenkoeken zijn heel veelzijdig: ik vouw ze bijvoorbeeld rondom een vulling en eet ze dan als sandwiches. Als je geen kikkererwtenmeel in huis hebt, kun je het zelf maken met goed gedroogde kiemen van kikkererwten. Doe ze in je blender en hak ze fijn tot de kikkererwten in een fijn poeder zijn veranderd.

Bereiding

1. Maak de bietenraita: schep de biet, sjalot, knoflook, het limoensap en zout in een middelgrote kom door elkaar. Laat 10 minuten rusten. Schenk overtollige vloeistof die eventueel in de kom is ontstaan eruit. Schep de kokosyoghurt, olijfolie, munt en koriander er voorzichtig door. Voeg naar smaak zwarte peper toe en eventueel extra zout.

2. Maak de wortel-komijnsalade: snijd de wortels met een dunschiller in lange dunne linten en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie, koriander, het citroensap, sinaasappelsap, chiazaad, komijnzaad en zout toe en schep om. Voeg naar smaak zwarte peper toe en eventueel extra zout.

3. Maak de pannenkoeken: meng het kikkererwtenmeel in de blender met de gefermenteerde groenten, het water, de kurkuma en het zout, tot je een glad beslag hebt. Voeg wat extra water toe als het beslag te dik is. Je kunt het beslag ook van tevoren maken en een nacht in de koelkast laten fermenteren.

4. Verwarm een gietijzeren koekenpan op matig vuur en voeg wat kokosolie toe. Schenk er 4 eetlepels beslag in en verdeel dat met de achterkant van een lepel over de bodem van de pan. Bak ongeveer 3 minuten tot de onderkant krokant en goudkleurig is. Voeg als dat nodig is wat extra olie toe aan de pan en keer de pannenkoek om. Bak nog 2 minuten of tot de pannenkoek ook aan de andere kant gebakken is. Laat de pannenkoek op een bord glijden en herhaal tot je vier pannenkoeken hebt gebakken.

5. Leg op elk bord een pannenkoek en schep er 2 eetlepels bietenraita op, 2 eetlepels wortelkomijnsalade en een handje waterkers en microgroente.

We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:

 

Voor 4 personen

Bietenraita

  • 100 g geraspte biet
  • 4 el versnipperde sjalot
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • sap van ½ limoen
  • 2 tl roze zout
  • 500 ml ongezoete kokosyoghurt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el fijngesneden verse munt
  • 1 el fijngesneden verse koriander
  • versgemalen zwarte peper

Wortel-komijnsalade

  • 2 wortels
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el fijngesneden verse koriander
  • 1 el versgeperst citroensap
  • 1 el versgeperst sinaasappelsap
  • 1 el chiazaad
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl roze zout
  • versgemalen zwarte peper

Pannenkoeken

  • 120 g kikkererwtenmeel
  • handje gefermenteerde groente naar keuze
  • 125 ml water
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl roze zout

Opdienen met

  • 2 handenvol waterkers
  • 2 handenvol microgroente

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine