- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Doe de bulgur in een grote braadslede en bestrooi met de kikkererwten. Giet de bouillon erover, leg de asperges erop en rooster 15 minuten in de oven.
- Meng in een kleine, ondiepe bakvorm de amandelen, olie, het paprikapoeder, de suiker en zeezoutvlokken. Zet de bakvorm naast de braadslede of op een ander rooster in de oven en bak de amandelen de laatste 10 minuten mee. Meng intussen voor de dressing de fijngehakte kruiden met de granaatappelpitjes, olijfolie, citroenschil en het -sap, en de zeezoutvlokken.
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur en leg de plakjes halloumi erin. Bak ze 1-2 minuten per kant tot je mooie bruine grillstrepen ziet en leg ze dan
op een bord. Roer de bulgur los met een vork en laat 5 minuten afkoelen voordat je de dressing toevoegt. Proef en breng naar wens op smaak
met nog wat extra zeezout. Verdeel de halloumi, avocado en spicy amandelen erover en voeg een kneepje citroensap toe. Dien heet op!
MAAK GV: Laat de bulgur en bouillon weg. Rooster alleen de asperges en kikkererwten in olijfolie. Bereid quinoa zoals jij hem lekker vindt en voeg alle andere ingrediënten toe.
Voor: 4 Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 15 minute
- 300 g bulgur, afgespoeld
- 700-800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 600 ml kokende groentebouillon
- 125 g groene asperges, in schuine stukken, houtige uiteinden eraf
Voor de spicy amandelen
- 100 g amandelschaafsel
- ½ el olijfolie
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- 1 tl lichte basterdsuiker
- flinke snuf zeezoutvlokken
Voor de dressing
- 15 g verse muntblaadjes, fijngehakt
- 15 g verse basilicum- of peterselieblaadjes (of een mengsel van de twee), fijngehakt
- 200 g granaatappelpitjes
- 60 ml extra vergine olijfolie
- geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
- paar snufjes zeezoutvlokken
Voor eroverheen
- 225 g halloumi, in plakjes
- 2-3 avocado’s, in plakjes
- citroensap