Kersen-amandel-chiaparfaits

Kersen-amandel-chiaparfaits

Er gaat niets boven de smaakcombinatie van kersen en amandelen. Deze parfaits doen me denken aan mijn favoriete toetje toen ik klein was, cherry bakewell. Mijn moeder trakteerde mijn zus en mij weleens op zo’n Mr Kipling Bakewell, een soort kersen-amandelcakeje. Ik denk dat mijn obsessie daarmee is begonnen. Mijn versie heeft laagjes romig chiazaad en havervlokken, zoete kersen, vanille-kokosyoghurt en wat amandelpasta als extraatje. Het is een perfect luxe-ontbijt of een gezond dessert. Zijn kersen niet in het seizoen? Gebruik ze uit een glazen pot, kan ook!

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de chia-haverlaag in een pot en schud goed. Zet de pot een nacht in de koelkast om het chiazaad en de haver te laten opzwellen.

2. Doe voor de kersenlaag de kersen in een kleine koekenpan met de ahornsiroop, het vanille-extract en een scheutje water. Verhit alles een paar minuten op middelhoog vuur tot de kersen iets zachter zijn. Zet opzij.

3. Meng voor de kokoslaag de ingrediënten in een kommetje.

4. Roer vlak voor het samenstellen het chia-havermengsel snel door. Voeg zo nodig iets meer plantaardige drink toe en verdeel het over twee middelgrote of vier kleine potjes. Schep er een laag kersen in en dan een laag kokosyoghurt. Herhaal deze lagen tot alles op is. Schep er tot slot wat geschaafde amandelen, extra kersen en verse munt op en serveer.

Speciaal voor jou stelden we een heel weekmenu samen van Rebels Lekker. Het weekmenu kan je hier downloaden:

Voor 2 grote of 4 kleine porties

Voor de chia-haverlaag

  • 1 el chiazaad
  • 4 el havervlokken
  • 4 el gehakte hazelnoten
  • 2 el amandelmeel
  • 250 ml amandeldrink of plantaardige drink naar keuze
  • 1 tl amandelextract
  • ½ tl vanille-extract
  • 1 tl ahornsiroop

Voor de kersenlaag

  • 180 g verse kersen, ontpit, of diepvrieskersen, ontdooid
  • 1 el ahornsiroop of een zoetstof naar keuze
  • ¼ tl vanille-extract

Voor de kokoslaag

  • 125 ml kokosyoghurt
  • 1 tl ahornsiroop (optioneel)
  • ½ tl vanille-extract

Voor erover

  • 2 el geroosterde geschaafde amandelen
  • handje verse kersen
  • verse munt- of tijmblaadjes

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek