Deze curry met zeevruchten is makkelijk en ook nog eens heel snel klaar. Roer de spinazie er vlak voor het serveren door en bestrooi de curry met de gehakte korianderblaadjes. Bon apetit!
1 Verhit een scheut olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe. Als ze gaan springen, voeg je de fenegriekzaadjes, groene chilipeper, kerrieblaadjes en gember toe. Roerbak een paar minuten, tot de heerlijke geuren vrijkomen, voeg dan de uisnippers toe.
2 Bak de uisnippers 10 minuten mee, of tot ze zacht en goudgeel zijn, en voeg dan de garnalen toe. Bak ze een paar minuten per kant en voeg chilipoeder, de kurkuma en tomaatjes toe. Bak ze een paar minuten en voeg vervolgens 200 ml water en de kokosmelk toe. Laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken, tot het iets is ingedikt, en voeg dan wat zeezout naar smaak toe.
3 Voeg de zeeduivel en tamarinde toe en verhit ze 6–10 minuten mee. Roer de spinazie er vlak voor het serveren door, bestrooi de curry met de gehakte korianderblaadjes en geef er partjes limoen bij.
4–6 personen
• plantaardige olie
• 2 tl mosterdzaad
• 1 tl fenegriekzaad
• 1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• handvol verse of gedroogde kerrieblaadjes, verkruimeld
• 2 duimgrote stukjes verse gember, geschild en grof geraspt
• 3 uien, gepeld en fijngesnipperd
• 12 grote garnalen
• 1 tl chilipoeder
• 1 tl kurkuma
• handvol rijpe gele kerstomaten, gesneden
• 400 ml kokosmelk uit blik (light)
• 400 g zeeduivelfilet, zonder vel, in blokjes
• 1 flinke el tamarindepasta
• 75 g jonge spinazie, optioneel
• blaadjes van wat takjes verse koriander, gehakt
• 2 limoenen, voor erbij