- Zeef de kikkererwten in een vergiet. Doe ze in een kom en vul die met water; spoel de kikkererwten zo twee keer af. Kneus de kikkererwten dan voorzichtig zodat de schilletjes loskomen. Vul de kom weer met water; de schilletjes komen nu bovendrijven. Haal ze eruit.
- Doe de kikkererwten in een keukenmachine, samen met het citroensap, de tahin, olijfolie, knoflook, gemalen komijn en het zout, en maal 4 minuten. Voeg daarna de ijsblokjes toe om het mengsel wat te laten afkoelen en smeuïger te maken. Nu nog 2 minuten doorblenderen en bam: klaar. Ja, 6 minuten precies! Dat is het geheim van mijn hummus.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Smelt in dezelfde pan de boter en bak de pastırma circa 2 minuten. Serveer het vlees met de boter en de pijnboompitten boven op de hummus.
• 250 g kikkererwten uit blik
• 1 el citroensap
• 1 el tahin
• 2 el olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl zout
• 2 ijsblokjes
• 10 g pijnboompitten
• 25 g boter
• 30 g pastırma
Benodigdheden
• blender