Hummus met turkse pastrami

Hummus met turkse pastrami

Karsu: ‘Ik ben mijn hele leven al op zoek naar het perfecte hummusrecept, ik ben er zelfs speciaal voor afgereisd naar Libanon en Jordanië. I think I got it now. Er zijn een paar trucjes die ik altijd gebruik voor de smeuïgste, zachtste en romigste hummus. Ik geef ze je!’

Bereiding

  1. Zeef de kikkererwten in een vergiet. Doe ze in een kom en vul die met water; spoel de kikkererwten zo twee keer af. Kneus de kikkererwten dan voorzichtig zodat de schilletjes loskomen. Vul de kom weer met water; de schilletjes komen nu bovendrijven. Haal ze eruit.
  2. Doe de kikkererwten in een keukenmachine, samen met het citroensap, de tahin, olijfolie, knoflook, gemalen komijn en het zout, en maal 4 minuten. Voeg daarna de ijsblokjes toe om het mengsel wat te laten afkoelen en smeuïger te maken. Nu nog 2 minuten doorblenderen en bam: klaar. Ja, 6 minuten precies! Dat is het geheim van mijn hummus.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Smelt in dezelfde pan de boter en bak de pastırma circa 2 minuten. Serveer het vlees met de boter en de pijnboompitten boven op de hummus.

 

• 250 g kikkererwten uit blik
• 1 el citroensap
• 1 el tahin
• 2 el olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl zout
• 2 ijsblokjes
• 10 g pijnboompitten
• 25 g boter
• 30 g pastırma

Benodigdheden
• blender


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten