Kampvuur nachos

Kampvuur nachos

Té lekker, deze pizza met een bodem van nachochips. Je kunt er werkelijk alles op doen. Handig ook als je op doorreis bent en restjes groenten, vlees of vis over hebt van de vorige maaltijd.

Bereiding

1. Maak een mooi vuurtje.

2. Smelt de boter samen met de olijfolie in een pan en fruit de knoflook hierin.

3. Voeg room en melk toe en breng al roerend aan de kook.

4. Voeg de overige ingrediënten toe en laat al roerend op matig vuur inkoken tot sausdikte. Haal van het vuur.

5. Doe de tortillachips in een gietijzeren pan en schenk de saus erover. Verdeel vervolgens de overige ingrediënten over de chips en eindig met de kaas*. Zet de pan op het vuur. Verwarm met deksel in 5 tot 10 minuten tot de kaas gesmolten is en de groente warm.

*Verdeel de ingrediënten goed over/tussen de tortillachips zodat je bij elke hap alle smaken goed proeft.

Dit recept is afkomstig uit Backyard Cooking. Hier bestel je ‘m.

Voor 1 portie

Nodig voor de saus

  • 1½ el roomboter
  • ½ el olijfolie 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • peper & zout
  • rode peperflakes, naar smaak

Verder nodig

  • 1 zak tortillachips
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g chorizo, in blokjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 lente­ui, in ringen
  • 75 g geraspte kaas

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine