Jamie’s nieuwe maaltijdsalades en grillgerechten knallen de pan uit. Ze zijn supergezond, superlekker ensupermakkelijk te maken. Waar wacht je nog op? Zet de grill aan en vlieg de keuken in.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng de cayennepeper, het paprikapoeder, de witte peperen oregano met een flinke snuf zout en een beetje olijfolie en wrijf de kalkoenfilets ermee in. Leg ze in de pan, draai het vuur middelhoog en bak ze 20-25 minuten. Keer ze halverwege.
2. Maak intussen de salade en dressing. Pureer 1 avocado met de yoghurt, het limoensap, de jalapeñopeper, het grootste deel van de koriander en een flinke scheut olijfolie in een blender tot je een romige dressing hebt. Voeg zout en peper naar smaak toe, en eventueel een scheut water om het mengsel dunner te maken. Zet apart.
3. Verdeel de repen maïstortilla over een bakplaat en bak een paar minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
4. Laat de bacon de laatste paar minuten met de kalkoen mee bakken zodat hij lekker knapperig wordt. Laat de kalkoenfilets op een plank rusten en snijd ze dan in dunne plakken. Schep de plakken om met de sla en dressing en verdeel over een schaal. Verkruimel de bacon erover, bestrooi met de tortillarepen, schep met een lepel stukjes uit de overgebleven avocado en voeg die toe. Eindig met de partjes grapefruit, cress en de overgebleven koriander. Geef er limoenen bij om erover uit te knijpen.
Per portie 301 kcal, 14,3 g vet (3,3 g verzadigd), 21,6 g eiwit, 18,5 g koolh., 10,5 g suikers