Kabeljauw met parmaham en salie

Kabeljauw met parmaham en salie

Dit is beslist een van onze favoriete gerechten van visexpert Bart van Olphen: het is makkelijk, zit boordevol smaak en bevat maar 3 ingrediënten. Dus ren naar de visboer, sla je slag in de supermarkt en duik de keuken in voor deze heerlijke kabeljauw met zoute parmaham en crispy salie. Geniet ervan! 

Bereiding



1. Verwarm de oven op 180 °C. Leg de plakken ham op een ovenrooster en bak in 8-10 minuten krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.

2. Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper. Pas op: de plakken ham zijn al behoorlijk zout. Smeer de bodem van een ovenschaal in met olijfolie. Leg de stukken kabeljauw in de schaal. Voeg nog wat olijfolie en de salie toe. Gaar de vis in de oven in 12-15 minuten afhankelijk van de dikte van de vis.

3. Serveer de schaal met de krokant gebakken ham.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]
 

Voor 4 personen:

  • 100 g rauwe ham, zoals parmaham of serranoham
  • 4 kabeljauwfilets (à 150-170 g), zonder vel
  • handvol verse salieblaadjes

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek