Kabeljauw met citroenrelish

Kabeljauw met citroenrelish

Een heerlijk licht hoofdgerecht voor op een doordeweeksedag met een frisse couscoussalade en een lekker visje. 

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2 Leg de kabeljauwfilets op de beklede bakplaat, bestrooi met het paprikapoeder plus wat zout en peper. Bak ze 15-20 minuten in de oven, tot de vis gaar is.

3 Rasp voor de relish de schil van de citroenen en snijd het vruchtvlees in partjes. Doe ze in een kom samen met het vrijgekomen sap. Roer de ringetjes lente-ui, kappertjes, peterselie en één eetlepel olijfolie erdoor.

4 Schep de couscous in een andere kom en voeg de rest van de olie toe. Schenk er zo veel kokend water bij tot alle korrels onderstaan, dek af met een bord en laat 10 minuten staan.

5 Roer de couscous los met een vork. Verdeel het over 4 diepe borden, leg op elk bord een visfilet en als laatste een grote eetlepel relish.

Per portie 353,4 kcal, 8,5 g vet (1,3 g verzadigd), 29,7 g eiwit, 37,8 g koolhydraten, 2,6 g suikers

4 personen

• 4 kabeljauwfilets, zonder vel

• ½ tl paprikapoeder

• 2 citroenen

• 6 lente-uitjes, in ringetjes

• 2 el kappertjes, gehakt

• 5 takjes peterselie, blaadjes afgehaald, grof gehakt

• 2 el olijfolie

• 200 g couscous


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine