Kabeljauw in rozemarijn-hazelnootboter

Kabeljauw in rozemarijn-hazelnootboter

In dit gerecht gaart de vis terwijl de boter met rozemarijn en hazelnoot erdoorheen sijpelt; de beste manier om vis te bereiden. Gebruik lekkere dikke stukken kabeljauwfilet, omdat kleinere stukken te snel gaar worden binnen de 25 minuten die de farro of spelt nodig hebben. Je kunt dit gerecht ook maken met twee lekkere grote zalmsteaks.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe de farro of de spelt en de bouillon in een grote braad slede. Leg de kerstomaten aan de tros en de gehalveerde sjalotten erbovenop.

2. Meng de hazelnoten en rozemarijn met de zachte boter en het zeezout (gebruik hier minder van als je gezouten boter gebruikt) en verdeel het mengsel voorzichtig over de kabeljauwfilets. Leg de filets boven op de groente in de braadslede, wikkel de braadslede goed in aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven, tot de farro of spelt al dente is en de vis gaar.

3. Haal de kabeljauwfilets uit de braadslede en roer de artisjokken, rucola en het citroensap door de spelt. Voeg zo nodig een beetje extra olie van de artisjokken toe. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dien op samen met de kabeljauwfilets.

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:

Voor: 2 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 25 minuten

  • 150 g snelkookfarro of snelkookspelt
  • 350 ml hete groentebouillon
  • 300 g kerstomaten aan de tros
  • 4 sjalotten, gehalveerd
  • 40 g hazelnoten, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn, de blaadjes fijngehakt
  • 30 g ongezouten zachte boter
  • 1 tl zeezout
  • 2 grote, dikke kabeljauwfilets
  • 150 g artisjokken uit pot, olie uit laten lekken en achter de hand houden
  • 100 g rucola, grof gesneden
  • sap van 1 citroen

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine