Het is me wat: kaastaco’s. Het beste van twee werelden die samen komen: Mexicaanse taco’s met een portie oer-Hollandse kaas, kan het beter? Gesmolten kaas is misschien wel het allerlekkerste, maar ook een mix van gesmolten en gestrooid is fantastisch. Beetje extra groente erbij kan natuurlijk nooit kwaad, maar die keuze laten we natuurlijk helemaal aan jou.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een groot bakblik met bakpapier.
2. Schep 4 hoopjes kaas van 60 g op het bakblik. Druk ze zo plat dat ze een doorsnee hebben van 12 cm. Zorg ervoor dat de hoopjes 2,5 cm uit elkaar liggen. Bak 10 minuten of tot ze gesmolten en goudbruin zijn. Laat 1 minuut afkoelen.
3. Haal de kaasrondjes een voor een met een paletmes snel van het bakblik en leg ze over de rand van een 5 cm diep rond plastic koelkastbakje. Laat ze zo 5 minuten staan of tot ze volledig zijn afgekoeld.
4. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de ui 3 minuten of tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Bak het gehakt 4 minuten mee of tot het bruin en gaar is. Roer het met een houten lepel rul. Meng de Mexicaanse kruiden en de koriander erdoor. Bak ze 1 minuut mee of tot ze gaan geuren.
5. Meng de avocado en de zure room in een schaaltje door elkaar.
6. Verdeel de sla over de kaastaco’s. Schep er het gehakt, de avocadoroom en de tomberries over. Serveer met extra korianderblaadjes en partjes limoen.