Kaas-maïsschotel

Kaas-maïsschotel

Dit gerecht bestel ik altijd als ik naar een Koreaans BBQ-restaurant ga. Hoewel konchijeu vaak als bijgerecht wordt geserveerd is hij het meest in trek als borrelhap, anju genaamd. Maïskorrels bedekt met draderige kaas, weggespoeld met koud bier. Hoe kun je dit niet lekker vinden? Maak dit gerecht voor je eerstvolgende Koreaanse etentje!

Bereiding

1. Verwarm het grillelement van de oven voor tot middelhoog.

2. Smelt de boter in een kleine gietijzeren of ovenbestendige koekenpan op matig vuur. Voeg de maïskorrels toe en bak 3 minuten.

3. Voeg de lente-ui toe, roer kort en haal de pan van het vuur. Voeg de mayonaise en suiker toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed. Verdeel de mozzarella over de maïs.

4. Zet de koekenpan op het bovenste rooster in de oven en rooster de kaasmaïsschotel 5 tot 8 minuten of tot de kaas gesmolten en op sommige plekken goudbruin verkleurd is.

5. Haal de koekenpan uit de oven en bestrooi de bovenkant eventueel met een klein beetje cayennepeper. Laat de konchijeu 5 minuten staan en serveer warm met een koud biertje.

voor 4 personen

  • 20 g boter
  • 420 g maïskorrels uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 100 g mozzarella, in stukken gescheurd
  • cayennepeper, om te bestrooien (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek