Junglekonijn

Junglekonijn

Genaro Contaldo: ‘Ik ben nooit dol geweest op konijn. De gedachte aan pluizige konijntjes is daar debet aan, maar eigenlijk moet ik niet zo sentimenteel zijn. Konijn is gezond, smaakt heerlijk en je kunt de poelier vragen de delen (poten, buik en rug) alvast te scheiden. Jamie Oliver heeft al een aantal keren konijn voor me gemaakt: in risotto, op toast. Verreweg het lekkerst vind ik gemarineerd konijnenvlees gegrild op houten prikkers. Toen Jamie dit voor het eerst voor me maakte, gaf hij er borlottibonen en een flinke scheut extra vergine olijfolie bij. We aten al fresco en proostten naar de ondergaande zon met een heerlijk glas Galatronawijn.’

Bereiding



1. Meng 6 el yoghurt, het sap van 1 citroen, 2,5 cm geraspte gemberwortel, 3 tenen knoflook, gepeld en geraspt, 1 tl komijnpoeder en 1 tl zout en ¼ tl (van elk) garam masala, kurkuma en cayennepeper. 

2. Schep het mengsel over de stukken konijn en laat minstens 1 uur marineren, en een hele nacht voor een heel pittig effect!

3. Rijg de stukken aan houten prikkers (die je eerst in water hebt laten weken) en rooster ze knapperig en gaar. Serveer het gegrilde vlees op een bedje van rijst.

Credits: fotografie David Loftus

Voor 1 konijn (of kip)

  • 1 konijn (of kip)
  • 6 el yoghurt
  • het sap van 1 citroen
  • 2,5 cm geraspte gemberwortel
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout 
  • ¼ tl (van elk) garam masala, kurkuma en cayennepeper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine