In dit recept paneer je de vis en hierdoor krijgt het een lekker krokant korstje. Serveer met de friszure Aziatische salade en brood. Een echte smaakbom op je bord!
1 Doe de bloem, het geklopte ei en de broodkruimels in 3 afzonderlijke ondiepe schaaltjes. Wentel de visfilets door de bloem, haal ze dan door het ei en vervolgens door de broodkruimels, zodat ze er rondom mee bedekt zijn. Laat minstens 1 uur in de koelkast staan, zodat ze kruimels beter blijven plakken tijdens het bakken.
2 Meng intussen de wortel, komkommer, azijn, sojasaus en het chilipoeder in een kom, schep dit alles door elkaar en laat de smaken op elkaar inwerken terwijl de vis in de koelkast staat.
3 Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de visfilets in 3–4 minuten per kant gaar en goudbruin.
4 Besmeer de sneden brood (eventueel) met mayonaise en leg de gebakken visfilets erop. Bestrooi ze met de microgroenten en shisoblaadjes; geef de ingelegde groenten erbij.
Per portie 449 kcal, 8,4 g vet (1,5 g verzadigd), 36,7 g eiwit, 52,7 g koolhydraten, 6 g suikers
2 personen
• 2 el bloem, met wat zout en peper
• 1 ei, losgeklopt
• 4 el panko (Japans paneermeel) of gedroogde broodkruimels
• 2 MSC kabeljauwfilets à 125 g
• 1 kleine paarse en 1 kleine oranje wortel, of 2 kleine oranje wortels, julienne gesneden
• ½ komkommer, julienne gesneden
• 3 el rijstazijn
• 1 el zoute sojasaus
• 1 el shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder), sanshopeper of chilipoeder
• olijfolie
• 2 dikke sneden brood
• mayonaise, voor erbij (optioneel)
• kiemen en/of shisoblaadjes,voor erbij (optioneel)