Jamie’s Griekse salade

Jamie’s Griekse salade

Bereiding

Jamie kiest voor zijn ultieme Griekse salade voor precies tien ingrediënten. Bij deze klassieker mogen natuurlijk tomaten, feta, ui en olijven niet ontbreken, en met een goede olijfolie weet je zeker dat dit een geweldige salade wordt. Het is handig om voor de dressing een jampot te gebruiken, zodat je in notime door te schudden alle ingrediënten door elkaar mixt. 

1. Hussel de tomaatstukjes in een kom door elkaar met de olijven, sjalot, het grootste deel van de oregano, een paar scheutjes van de azijn, een scheut olijfolie en peper en zout en laat het mengsel 5 minuten staan.

2. Maak de dressing: doe het citroensap en de olijfolie in een jampotje en voeg naar smaak zout en peper toe. Draai de deksel stevig vast en schud het potje flink. Proef de dressing op een blaadje sla en breng hem eventueel op smaak met nog wat zout en/of peper.

3. Scheur de grote slabladeren in stukken en laat de kleinere blaadjes heel, doe ze in de kom en maak alles aan met een beetje dressing. Schep de aangemaakte salade op een grote schaal. Strooi de blokjes feta over de salade. Besprenkel de Griekse salade met nog wat olijfolie en strooi de rest van de oregano erover.


Dit recept komt uit het boek ‘Kook met Jamie’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 

4 personen, 15 minuten

  • 6 rijpe pruimtomaten, in stukjes van ca. 1 cm
  • handvol zwarte olijven, ontpit
  • 1 grote sjalot, in fijne blokjes
  • 1 volle theelepel gedroogde oregano
  • kruiden- of rode-wijnazijn
  • olijfolie
  • 3½ eetlepel citroensap (ongeveer het sap van 1 citroen)
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 krop bindsla, ontdaan van de buitenste bladeren, de binnenste bladeren gewassen en gedroogd
  • 350 g feta, verkruimeld in grove blokjes




Extra benodigd: jampotje


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek