Jamie’s gado gado

Jamie’s gado gado

“Dit is een van oorsprong Soendanese megasalade die je in het Indonesische Jakarta tegenwoordig overal op straat kunt kopen. Gado gado betekent letterlijk mengelmoes of potpourri, wat verwijst naar de verschillende seizoensgroenten en ingrediënten die erin zitten, waardoor het in de loop van het jaar en afhankelijk van waar je bent steeds een beetje anders smaakt. Met wat heerlijke pindadressing, of liever gezegd pindasaus, en wat knapperige kroepoek is het een absolute topper.” – Jamie Oliver

Bereiding



1. Kook de aardappels 15 minuten of tot ze zacht zijn en snijd ze doormidden. Kook de eieren in 6 minuten zacht. Snijd de tofu in blokjes van 2 ½ cm, bak ze ongeveer 15 minuten in een scheutje sesamolie tot ze goudbruin zijn en strooi er een snufje zeezout op.

2. Snijd de kool in 2 cm brede reepjes, doe ze in een vergiet en giet er heel langzaam een volle waterkoker kokend water over. Snijd de tomaten in partjes, de radijzen in kwarten en de komkommer in plakjes, en breng op smaak met wat zout.

3. Pel de knoflook en doe deze met de rest van de ingrediënten voor de saus in een blender en hak ze fijn. Breng op smaak met extra limoen.

4. Schep nu wat saus in elk kommetje, smeer uit tot de rand en leg er wat salade bovenop. Maak af met een paar blaadjes koriander, wat kroepoek en wat gesneden rode peper als je van pit houdt. Serveer de gadogado op deze manier zodat iedereen kan zien wat voor lekkere ingrediënten erin zitten voordat ze de salade zelf door elkaar husselen.


 

4 personen:

  • 400 g nieuwe aardappeltjes
  • 4 grote eieren
  • 400 g tofu
  • sesamolie
  • ½ Chinese kool
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 handvol radijsjes
  • ½ komkommer
  • 2 handenvol taugé
  • ½ bosje verse koriander (15 g)
  • kroepoek voor erbij
  • rode peper voor erbij


Saus:

  • 1 teen knoflook
  • 50 g palmsuiker
  • 120 g pindakaas, met stukjes
  • 1-2 verse rode Spaanse pepers
  • sap van 2 limoenen
  • 2 tl vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tamarindepasta


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine