Dit eenpansontbijt is ideaal als je een kleine keuken hebt, of als je geen zin hebt in een grote stapel afwas. Dit smaakvolle gerecht met knapperige bloedworst, bacon, champignons en ei maak je namelijk in slechts 1 pan.
1 Verwarm de grill op de hoogste stand. Doe wat olie in een koekenpan (Ø 24 cm) op hoog vuur.Snijd het worstje door, doe het in de pan met de bloedworst en bacon. Bak in enkele minuten knapperig. Als iets gaar is, haal het uit de pan.
2 Voeg champignons en tomaatjes toe, giet overtollig vet af en doe het gare vlees weer terug in de pan. Spreid alles uit, maak twee gaten in het geheel, breek daarboven de eieren; houd de pan schuin zodat het wit overal tussen vloeit. Bak 1 minuut en zet het gerecht even onder de grill tot de eieren naar wens zijn.
3 Serveer in de pan geef er warm geroosterd brood bij en smaakmakers, zoals ketchup of HP sauce.
Per portie 508 kcal, 24,3 g eiwit, 21,6 g koolhydraten, 2,3 g suikers, 35,6 g vet (10,1 g verzadigd)
Fotografie: David Loftus
Recept: Jamie Oliver
2 personen
• olijfolie
• 1 varkenssaucijs
• dikke plak bloedworst (2 cm)
• 2 plakjes gerookte bacon
• handjevol champignons, gesneden
• 4 kerstomaten
• 2 grote eieren
• geroosterd brood en smaakmakers